WhatsApp nu va mai functiona pe milioane de telefoane din toata lumea, deoarece dezvoltatorii aplicatiei au luat decizia radicala sa nu mai asigure serviciile de asistenta pentru iPhone-urile mai vechi, anumite telefoane cu sistem de operare Android, precum si pentru toate smartphone-urile cu Windows Mobile, relateaza Daily Mail si New York Post. Vezi daca te afecteaza!

„Pentru cea mai buna experienta, recomandam utilizarea celei mai noi versiuni de software disponibile pentru telefonul dumnavoastra”, se arata pe pagina de suport tehnic WhatsApp. Reprezentantii companiei detinute de Facebook au precizat ca isi vor concentra eforturile asupra „platformelor mobile pe care majoritatea oamenilor le foloseste”.

De la 1 februarie 2020, telefoanele iPhone cu sistem de operare iOS 8 sau cu orice alta versiune mai veche nu vor mai suporta WhatsApp. Aplicatia de mesagerie nu mai functiona nici pe dispozitivele ce folosesc sistemul de operare Android 2.3.7 sau un altul mai vechi. Deja, utilizatorii acestor platforme mobile nu-si mai pot crea conturi noi de WhatsApp sau sa si le reverifice pe cele existente, noteaza Daily Mail.

Mai mult, WhatsApp nu va mai asigura serviciile de asistenta tehnica pentru toate telefoane cu Windows Mobile de la 31 decembrie 2019, in aceeasi perioada in care Microsoft nu mai asigura „support” pentru Windows 10 Mobile OS. Reprezentantii WhatsApp au precizat ca „anumite functii nu vor mai functiona la un moment dat” deoarece nu mai dezvolta in mod activ aplicatia pentru aceste sistem de operare.

Aplicatia de mesagerie detinuta de Facebook va continua sa asigure asistenta tehnica pentru telefoanele cu Android 4.0.3 si iPhone-urile cu iOS 9 sau alte versiuni mai noi. „Pe iOS 8 nu se mai pot crea conturi noi sau nu mai pot fi reverificate conturile existente. Daca poti rula acum WhatsApp pe dispozitivele cu iOS 8, vei putea aplicatia pana pe 1 februarie 2010”, au anuntat reprezentantii WhatsApp intr-o postare pe blogul companiei.

WhatsApp2020

Cauta WhatsApp nu va mai functiona pe milioane de telefoane din februarie 2020 la reducere de Black Friday 2022.