Un nou serviciu de streaming este disponibil in Romania dupa Netflix, Disney+ si Apple TV+: PlexTV. Se pare ca vor sa atraga cat mai multi utilizatori, oferind toate filmele online gratuit: PlexTV. Daca ai detinut un PlayStation3, probabil ai vazut mai demult pe acolo o aplicatie Plex, insa nu ai dat prea mare importanta. Acum vor sa castige teren si in Romania.

Cu toate ca avem deja acces la destul de multe servicii de streaming pe teritoriul tarii noastre, de astazi te poate interesa sa stii ca tocmai a fost lansat unul nou, iar vizionarea filmelor este complet gratuita.

Sunt sanse foarte mari sa fi auzit de Plex si in trecut, dupa cum spuneam, de exemplu, daca ai folosit PS3. Aplicatia cu pricina a devenit populara datorita faptului ca era cross-platform si te ajuta sa-ti accesezi intreaga librarie de continut multimedia de pe o varietate foarte mare de dispozitive. Acum, micutul programel se distanteaza de acel trecut in care te ajuta sa te uiti la filme piratate de parca le vedeai pe Netflix si iti ofera continut video legal, cu o librarie de start foarte atragatoare.

In mod previzibil, nu vei avea parte de acelasi continut in fiecare colt al mapamondului, iar accesibilitatea filmelor si serialelor depinde de drepturile de distributie obtinute de Plex in diverse teritorii de pe glob. Chiar si in aceste conditii, sa lansezi din start un serviciu global de streaming implica un efort titanic. Nici macar Apple TV+ nu a reusit sa ajunga in Romania, cu sase seriale si vreo doua filme.

Pentru materializarea acestui proiect, creatorii Plex au incheiat niste contracte cu Metro Goldwyn Mayer (MGM), Lionsgate, Legendary si Warner Bros. Lista de filme disponibile va fi actualizata in permanenta, dar, din pacate, nu au subtitrare in Romana. Din start, Plex este disponibil pe Apple TV, Android TV, iOS si Android, dar il poti accesa si de pe laptop sau desktop prin accesarea plex.tv/freetv. Pentru autentificare, poti folosi contul de Facebook sau iti poti crea unul nou, doar pentru asta.