Husa de smartphone care imita pielea si simturile umane

In multe cazuri, smartphone-urile si ceasurile noastre inteligente au devenit extensii ale corpului uman. Acestea ne permit sa cucerim mai mult teren decat am putut pana acum. Ne externalizam gandirea catre Siri, Alexa si Google. Fitbit-urile noastre ne spun ce se intampla sub suprafata si gazduim unele dintre cele mai pretioase amintiri ale noastre in cadrul unui spatiu de stocare intern de 128 de gigabyte.

Dar daca aceste dispozitive incep sa se simta mai umane? Ce se intampla daca partea exterioara a tehnologiei pe care o transportati s-ar simti mai putin ca o bucata de sticla sau o bucata de plastic rece si mai mult ca pielea umana?

Aceasta este exact ceea ce Marc Teyssier si o echipa de cercetatori din Paris au propus sa descopere pe masura ce au dezvoltat o „noua paradigma” in care tehnologia are o acoperire care este „inspirata de proprietatile pielii umane”. Dezvoltatorii au numit prototipul Skin-On Interface, iar pielea artificiala depaseste doar imitarea atingerea si aspectul pielii umane. Exteriorul arata foarte mult ca pielea umana adevarata si a fost programat pentru a raspunde mai bine la gesturile umane, cum ar fi ciupitul, impinsul si gadilatul.

Husa de smartphone Skin On

Atunci cand este aplicata husa de smartphone, stratul peste baza de silicon poate fi utilizat pe touchpad-ul laptopului, pe banda smartwatch-ului si pe spatele smartphone-ului pentru a face tehnologia sa se simta mai personala si mai abordabila.

Interfetele Skin-On sunt metode de intrare similare pielii sensibile, care pot fi adaugate la smartphone-uri, ceasuri inteligente si laptopuri pentru a-si spori capacitatile.

Marc Teyssier este inventatorul din spatele Skin- On
Marc Teyssier, PhD. student la Telecom ParisTech, a creat Skin-On, o interfata infricosatoare de realista a pielii artificiale pentru dispozitive interactive care raspunde la atingere. Interfata poate fi utilizata pe dispozitive mobile, dispozitive portabile si placute tactile.

“Cand interactionam cu ceilalti, folosim pielea ca interfata. Cu toate acestea, obiectele comunicarii mediate – cum ar fi smartphone-ul – au inca o interfata rece, care nu permite interactiunea naturala”, a spus Teyssier pe site-ul web al proiectului.

Au fost create doua versiuni ale pieilor artificiale. Versiunea „simpla” arata foarte plastica, dar versiunea „ultrarealista” pare sa aiba pori si creste ca pielea naturala, potrivit unui videoclip pe care inventatorii l-au postat pe YouTube.

Chiar daca pare putin infiorator, Teyssier crede ca adaugarea pielii artificiale in tehnologie merita explorata – de exemplu, adaugarea pielii artificiale robotilor sau proteticilor.

“Proiectarea pieilor artificiale pentru roboti este de obicei concentrata pe reproducerea acuitatii tactile si a capacitatii de sesizare, designul nostru ne permite sa efectuam gesturi expresive, cum ar fi ciupitul, avand in acelasi timp o detectare puternica a atingerii. Textura afecteaza perceptia tactila si face ca interfata sa fie mai umana si mai realista. “, A spus Teyssier.

Interfata ar putea simplifica cateva aspecte ale modului in care utilizati telefonul si husa de smartphone. Puteti interactiona cu aplicatiile mobile, atingand pielea, strangeti spatele telefonului pentru a mari volumul. Puteti sa folositi degetul ca un joystick pe un trackpad si aveti o mai buna detectie a aderentei pe mobil, spune site-ul pentru husa Skin-on.

Pielea este programata sa asocieze diferite gesturi cu emotii diferite, potrivit New Scientist. Presiunea brusca dura pe piele ar putea insemna furie, atingerea ar putea insemna ca utilizatorul solicita atentie, iar contactul continuu si mangaierea este asociata cu asigurarea confortului.

Explorarea initiala a lui Teyssier in interactiunea om-calculator a fost proiectul Mobilimb, un deget robot pe smartphone care ar putea atinge utilizatorul. Teyssier a spus ca a vrut sa experimenteze si cu o intrare antropomorfa pentru husa de smartphone. Filmul de stiinta din 1999 Existenz, scris si regizat de David Cronenberg, l-a inspirat si pe Teyssier sa creeze Skin-On.

“Am vazut acest film cand studiam designul interactiunii si cred ca mi-a schimbat viziunea asupra tehnologiilor, cum arata acum si cum ar putea sa arate si sa se simta in viitor”, a spus el.

Site-ul lui Teyssier expune modul in care a sculptat husa de smartphone Skin-On dupa straturile pielii umane din cele trei straturi – epiderma, derma si hipoderma. Skin-On are patru straturi – gesturi de intrare; vizual si tactil; detectie; si kinestezic. Teyssier a spus ca a explorat diferite pigmentari inclusiv nuante de piele cafenie. Skin-On ramane deocamdata un prototip. Ramai la curent cu stiri din domeniul tehnologiei vizitand categoria noutati!

Cauta Husa de smartphone care imita pielea si simturile umane la reducere de Black Friday 2022.