Cum vizionezi filme online pe televizor? Majoritatea persoanelor urmareau pana nu demult filme online pe laptop, desktop PC sau telefon/tableta, atunci cand nu urmareau filmele de pe programele tv de la firma de cablu. Odata cu aparitia smart TV-urilor insa, si avand in vedere selectia limitata de filme (sau poate ca ne-am saturat sa vedem „Singur acasa” de Craciun), suntem tot mai inclinati sa vizionam filme online. Daca ai un televizor, fie simplu, fie smart TV si vrei sa urmaresti filme online pe televizor de pe internet, sunt cateva solutii disponibile.

Aplicatiile de streaming preinstalate pe Smart TV: daca ai un smart TV, posibil ca acesta sa vina deja cu aplicatii de streaming online instalate din fabrica. De obicei, in cazul televizoarelor cu propriul lor sistem de operare dezvoltat in-house. Exemplele pot include Netflix, YouTube, SeeNow, Amazon Prime Video, Plex, Voyo, HBO Go etc avantajele includ selectia mare de filme disponibile, nu trebuie sa cauti sa instalezi aplicatii si de obicei acestea sunt optimizate pentru televizor, iar filmele nu sunt intrerupte de reclame enervante. Dezavantajul poate fi pentru unii abonamentul, faptul ca trebuie sa plateasca pentru un astfel de serviciu, si uneori, aceste aplicatii nu mai sunt actualizate dupa cativa ani, deci posibil sa devina inutilizabile. Pentru a incerca gratuit Prime Video pentru o luna, click pe imaginea de mai jos:

Aplicatii de streaming pe televizoare cu Android: daca ai un televizor cu Android, poti gasi aplicatii pentru streaming video in Play Store: Netflix, Kodi, SPB TV, Plex, pe care le poti instala pe TV pentru a viziona filme sau alte programe TV. In acest caz, gasesti si aplicatii gratuite, fara abonament.

Televizor pe post de monitor: daca televizorul se afla in apropierea laptopului, PC-ului, atunci ai nevoie doar de un cablu HDMI prin care poti conecta calculatorul la TV, folosindu-l astfel pe post de monitor, si il poti comuta doar cand ai nevoie. Astfel poti viziona filmul pe un ecran mult mai mare, si fara sa cumperi alte gadgeturi in plus. Evident, functioneaza atat pentru smart tv cat si pentru cele non-smart. Singurul dezavantaj este ca nu ai comenzi prin TV, si trebuie sa controlezi laptopul pentru asta, insa o poti face si din pat daca esti comod, cu o aplicatie precum Remote Mouse, care iti permite sa controlezi laptopul de pe smartphone.

Mediabox, ChromeCast sau console gaming: toate acestea iti pot permite sa vizionezi filme pe televizor de pe internet, chiar daca nu ai un Smart TV. De exemplu poti conecta consola PlayStation la TV si vizionezi filme prin intermediul aplicatiei Netflix pentru PlayStation. Sau Folosesti Google ChromeCast pentru a face mirror de pe telefon. Sau cumperi un mediabox Android si il conectezi la televizor, si instalezi acolo aplicatii precum Kodi. Tutorial video ChromeCast:

Streaming filme pe televizor cu PopcornTime: daca ai un TV cu Android, poti descarca aplicatia PopcornTime, pe care o instalezi. Pentru ca aplicatia va fi instalata de pe USB si nu din Google Play va trebui sa dam permisiuni aplicatiilor necunoscute.

Dupa ce am facut acest lucru ar trebui sa instalam un manager de fisiere. De obicei televizoarele au player video. Nu vom putea avea acces la aplicatii decat instaland o aplicatie de tip file manager. Astfel, trebuie sa instalam ES File Explorer din Google Play. Mergem in ES File Explorer si cautam stick-ul USB pentru a instala Popcorn Time.

Filme online pe televizor cu Stremio: Stremio este un program gratuit ce se instaleaza in pc si cu ajutorul lui poti vedea filme si seriale instant. Una dintre cele mai bune aplicatii prin intermediul careia putem vedea filme online gratuite cu subtitrare, este Stremio. Din pacate programul nu este in limba romana tradus insa are optiunea de subtitrare pentru film in limba romana. Este un program usor de accesat si dupa cum am observat intra foarte repede pe film , filmul fiind la o calitate buna. Il poti gasi pe https://www.stremio.com/

Vizionare filme online pe TV cu Kodi: pentru asta ai nevoie fie de un Smart TV sau TV box/media box pentru televizoarele non-smart. Instalezi aplicatia si poti urmari filme online sau chiar si programe IP TV. Descarcati Kodi de aici si urmariti tutorialul de mai jos:

Cauta Cum vizionezi filme online pe televizor? la reducere de Black Friday 2022.