Cum sa creezi aplicatii pentru smartphone gratuit, iOS sau Android  si fara prea multe cunostinte in programare! Nu trebuie sa fii un programator pentru a realiza aplicatii si jocuri pentru telefon, este de ajuns sa folosesti cateva unelte online si software special (programe) pentru crearea aplicatiilor mobile.

Care este diferenta dintre programe si site-uri? programele PC pentru crearea aplicatiilor iti permit sa faci proiecte mai complexe, si ai mai multe optiuni de personalizare a aplicatiilor, insa sunt ceva mai greu de folosit sau dureaza mai mult timp pentru a se obisnui cu ele. Uneltele online (site-urile de creare aplicatii si jocuri) sunt mai usor de utilizat, in multe cazuri sunt intuitive, au nevoie doar de cateva setari si de obicei genereaza automat fisierele .apk pentru Android de exemplu, insa ofera mai putine optiuni, deci nu poti face aplicatii complexe.

Instalare SDK

Programe pentru crearea aplicatiilor si jocurilor Android: poti descarca Android SDK, programul oficial al sistemului de operare si Eclipse impreuna cu pluginul ADT de pe http://developer.android.com/sdk/index.html, sau pentru utilizatorii mai avansati exista si Android Studio, care este insa inca in teste(beta). Daca nu te descurci, poti citi tutorialele pentru creare aplicatii de pe Android.com.

Programe pentru crearea aplicatiilor si jocurilor iOS: puteti descarca toate programele necesare de pe https://developer.apple.com/ pentru construirea aplicatiilor de iPhone sau iPad. De asemenea, puteti citi despre Swift, noul limbaj de programare iOS si OS X pe https://developer.apple.com/swift/. Acestea sunt programele oficiale, sunt  recomandate ca fiind cele mai bune programe pentru creare aplicatii si jocuri pentru smartphone. Un alt program este Mobincube, pentru toate OS-urile, insa nu l-am incercat, nu pot garanta ca este bun.

Site-uri pentru crearea aplicatiilor Android si iOS gratis: in unele cazuri, optiunile sunt diverse. Unele website-uri permit doar un tip de aplicatie, in timp ce altele ofera suport atat pentru Android cat si pentru iOS, sau chiar si WindowsPhone sau HTML5. Unele genereaza aplicatii cu doar cateva click-uri (de obicei cele pentru crearea aplicatiilor pentru site-uri personale sau bloguri), iar altele pot fi personalizate mai mult. Alegeti varianta care vi se potriveste cel mai bine nevoilor voastre.

  1. Bizness Apps – creeaza diferite aplicatii in functie de categorie, pentru smartphone Android sau iOS
  2. Appery.io – cu acest site poti crea o aplicatie Android, iOS, Windows Phone sau aplicatii mobile HTML5 gratuit. Pentru mai multe aplicatii ai nevoie de un cont platit. Este una dintre cele mai bune unelte online, va permite sa vizualizati aplicatia in browser in timp real, fara sa descarcati programe, si va ofera si tutoriale pentru a face aplicatii. Folositoare si pentru webmasteri sau bloggeri, care doresc sa creeze o aplicatie pentru un site, trebuie doar sa folositi feed-ul RSS al blogului. Daca aveti cunostinte HTML si CSS atunci puteti personaliza mai bine.
  3. AppyPie – poti crea gratis aplicatii Android si HTML5. De asemenea puteti crea jocuri HTML5 folosind AppyPie Game builder, pentru Android si iOS aveti nevoie de un cont platit insa. Este un site usor de folosit insa cu putine optiuni pentru development.
  4. AppsGeyser – este printre cele mai usoare unelte, genereaza gratis aplicatii dupa site-uri, documente etc, si iti permite sa monetizezi aplicatiile, sa fii platit dupa creare.
  5. AppMakr– contul gratuit iti permite sa dezvolti doar aplicatii Android, pentru iPhone trebuie sa platesti, iar aplicatii gratuite vor contine reclame. Cu toate astea, este usor de folosit, avand functii de drag and drop pentru realizarea aplicatiilor.
  6. AppsBar – iti permite sa creezi aplicatii smartphone pentru 4 platforme mobile gratuit.
  7. InfiniteMonkeys – la fel ca si AppMakr, aceleasi functii si tipuri de cont.

Cauta Cum sa creezi Aplicatii pentru smartphone gratuit la reducere de Black Friday 2022.