My IP address: vrei sa afli care este adresa ta IP? Exista mai multe situatii in care ai nevoie sa afli propria adresa IP (Internet Protocol). IP-ul este este un protocol care asigura un serviciu de transmitere a datelor, fara conexiune permanenta. Acesta identifica fiecare interfata logica a echipamentelor conectate printr-un numar numit „adresa IP”. Mai pe scurt, sau pe intelesul tuturor, este un numar de identificare folosit pentru comunicarea intre dispozitivele unei retele. O adresa IP arata asa:

Adresa IP - my IP address

Cum sa afli adresa de IP privata a calculatorului tau?

Poti folosi CMD: pentru a accesa command prompt-ul mergi la butonul Start>Toate programele>Folderul Accesorii>Command Prompt sau de pe tastatura butonul Windows+ tasta R, scrii cmd si Enter. Acum tastati comanda ipconfig si apoi apasati tasta Enter. Vei obtine ceva de genul, unde IPv4 Address este adresa ta IP:

Adresa mea IP

A doua metoda este ceva mai complicata, sau mai bine zis necesita mai multi pasi. Prin intermediul interfetei grafice: navigam in meniu prin butonul Start>Control Panel>Network and Internet>Network and Sharing Center, iar aici vom da click pe Change Adapter Settings. Click dreapta pe Wireless sau dispozitivul conectat, apoi click pe Status. In urmatoarea fereastra selectam Details.

Control pannel adresa IP

Cum sa afli adresa IP publica

Atunci cand ai o conexiune la Internet, dispui si de o adresa IP publica, ce se poate incadra in 2 situatii. Fie folosesti un router care preia adresa IP publica, fie esti conectat direct la furnizorul de Internet, iar IP-ul este asociat direct PC-ului sau dispozitivului conectat. In aceste cazuri, cel mai simplu este sa folositi unul din site-urile de mai jos, care va afiseaza simplu adresa voastra IP publica:

  • speedtest.net – nu doar ca afiseaza adresa IP, ci va permite si sa verificati viteza de download si upload, atat a calculatorului, cat si a telefonului prin intermediul aplicatiei pentru smartphone
  • whatismyip.com – un website destul de simplu, fara functii suplimentare. Teoretic ar trebui sa arate si locatia, insa nu se potriveste mereu.
  • iplocation.net/find-ip-address – va arata atat adresa IP publica, cat si informatii generale despre IP-uri
  • ipchicken.com – de asemenea, un website simplu, util doar pentru vizualizarea adresei IP

Cam acestea sunt modalitatile de a gasi propria adresa IP. Pentru mai multe tutoriale de acest tip, sau pentru neclaritati, ne puteti lasa un comentariu mai jos, si vom reveni cu un raspuns cat mai repede posibil.

Cauta Cum aflu adresa mea de IP sau my IP address la reducere de Black Friday 2022.