Atentie la virusul telefoanelor cu Android! descopera cum sa te ferești de CallerSpy, noul virus Android, care ar putea face ravagii pe smartphone-urile ce ruleaza Android.

CallerSpy este un malware care tinteste telefoanele care ruleaza pe Android. Specialistii din domeniul securitatii sustin ca poate monitoriza apelurile, mesajele, poate face screenshot-uri si chiar poate porni microfonul pentru a inregistra.

De regula, acest virus vine deghizat sub forma unor aplicatii pe chat. Pe care, daca le descarci in telefon, risti sa devii o victima a hackerilor. Specialistii se uita cu atentia la acest malware, mai ales ca se crede ca ar un virus care ar putea pune bazele unei campanii de spionaj la nivel mondial.

CallerSpy, virusul care infecteaza telefoanele cu Android

CallerSpy e un troian de tip malware care targeteaza telefoanele care ruleaza sistemul de operare Android. E tinta preferata a hackerilor pentru ca nu prea mai exista persoane care sa nu aiba un smartphone, dar si pentru ca dispozitivul se afla in permanenta in posesia utilizatorului. Acest virus a fost descoperit, pentru prima data, in luna mai, deghizat sub forma unei aplicatii chat denumita Chatrious.

Aplicatia se putea descarca de pe o pagina falsa a Google si, imediat dupa ce a fost descoperita, a disparut. Expertii sustin ca Chatrious nu avea nicio legatura cu mesajele, era doar o interfata a malware-ului CallerSpy. Hackerii nu s-au lasat asa usor.

Au revenit, in octombrie, tot cu o aplicatie falsa – denumita Apex App. De asemenea, noua aplicatie era tot o interfata a tentativei de malware.

Ce se intampla daca pici in plasa
Indiferent ca e vorba de serverele unei companii sau de o persoana oarecare, CallerSpy face ravagii. Odata ce ai descarcat virusul deghizat intr-o aplicatie, toate apelurile tale, mesajele, lista de contacte si fisierele ajung pe mana hackerilor. De asemenea, poti fi si inregistrat.

Siteul care gazduieste CallerSpy e dezvoltat in asa fel incat sa arate ca si cum ar fi similar cu Google. Doar ca, in realitate, contine un O in plus, doar ca acest lucru nu se observa la prima vedere. Domeniul a fost inregistrat in luna februarie a acestui an si, deocamdata, nu se stie cine e in spatele lui.

Expertii banuiesc ca hackerii ar pregati virusi similari si pentru Apple si Windows si ca ce a fost creat pentru Android e doar un test. Important e, insa, sa ai mare grija ce descarci. Orice aplicatie instalezi in telefon trebuie bine verificata in prealabil.

Cauta CallerSpy, atentie la virusul telefoanelor cu Android! la reducere de Black Friday 2022.